ორშაბათი, აპრილი 28, 2025
მთავარისაქართველოს კუთხეებიელარჯი, ფუჩხოლია, გებჟალია – მეგრული გასტრონომიის საგანძური

ელარჯი, ფუჩხოლია, გებჟალია – მეგრული გასტრონომიის საგანძური

მეგრული გასტრონომიული საგანძური

ქართული კერძების დამზადების წესები და ჩვეულებები თაობიდან თაობას გადაეცემა. საქართველოს ყოველ ნაწილში შეხვდებით განსხვავებული სახის კერძებს, რომელიც ამა თუ იმ მხარეს ახასიათებს.

და დღეს, ჩვენ ქართველები სწორედ ამ მრავალფეროვანი სამზარეულოთი ვამაყობთ.

იცოდით, რომ ძველ დროში სუბტროპიკული და რბილი ჰავის გამო დასავლეთ საქართველოში ინფექციური დაავადება, მალარია, იყო გავრცელებული?

დასავლეთ საქართველოს მცხოვრებლებმა გამოსავალს მიაგნეს. მეგრულ სამზარეულოში წიწაკის და ცხარე სანენებლების გამოყენება დაიწყეს. წიწაკის გამოყენება ნაწილობრივ აფერხებდა მალარიის გავრცელებას.

მეგრული სამზარეულო დღეს ამ ცხარე კერძებით გამორჩევა.

გააგრძელეთ კითხვა

#datashvil  #drpkhakadze #sheniambebi #shenidasveneba

READ  ზღვის დონიდან 2600 მეტრზე ,,დიდღალიშ ტობა”
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisement -spot_img

ბოლო სიახლეები

LIVE