შაბათი, აპრილი 19, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიმეცნიერება & განათლებაპროდუქტები, რომლებიც სიმსივნეს იწვევენ - ის, რის მიღებასაც უნდა მოერიდოთ

პროდუქტები, რომლებიც სიმსივნეს იწვევენ – ის, რის მიღებასაც უნდა მოერიდოთ

პროდუქტები, რომლებიც სიმსივნეს იწვევენ – ის, რის მიღებასაც უნდა მოერიდოთ.

ევროპელი ექსპერტები გვაფრთხილებენ, რომ განსაკუთრებით საშიშია გაზიანი სასმელები. მათი ყოველდღიურად მოხმარება დაუშვებელია, რადგან ონკოლოგიურ დაავადებათა განვითარების რისკი 18%-ით იზრდება.

ზომიერად უნდა გამოიყენოთ წითელი ხორცი. რეგულარულად მისი ჭამა მავნებელია.

ვინც ყოველდღიურად მიირთმევს 76 გრამ წითელ ხორცს, ავთვისებიანი სიმსივნით დაავადების რისკი 20%-ით აქვს მომატებული.

კარცეროგენულ პროდუქტებს შორის სპეციალისტები ალკოჰოლურ სასმელებსაც ასახელებენ. კიბოს განვითარების რისკს 8%-ით ზრდის.

მაქსიმალურად შეამცირეთ ზეთის გამოყენება კერძების მომზადებებიას, მით უმეტეს, ისეთი, რომელთაც თერმული დამუშავება აქვს გავლილი, ხელს უწყობს სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარებას. გვაფრთხილებენ ფრანგი სპეციალისტები…

 

READ  პიკს 2025 წლისთვის ვარაუდობენ - "მზის შტორმმა", შესაძლოა, მსოფლიოს მასშტაბით, სერიოზული პრობლემები შექმნას
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisement -spot_img

ბოლო სიახლეები